De voordelen van zelfhypnose zijn bijna onbeperkt. Volg deze zelfhypnose instructies om het maximale eruit te halen.

Tijd voor jezelf
In onze huidige levensstijl – en helemaal met de drukte en stress die komt kijken bij het combineren van werk en gezin – besteden we het liefst zo weinig mogelijk tijd aan onszelf. Toch is tijd vrijmaken voor zelfhypnose een kritische succesfactor. Het goede nieuws is dat je er slechts 20 tot 25 minuten voor hoeft vrij te maken. Veel mensen kiezen voor ‘s avonds vlak voor het slapen gaan. Maar luisteren in de ochtend of in de middag werkt net zo goed. Welk tijdstip van de dag je ook kiest, het heeft geen impact op effectiviteit. Zoek uit wat het beste voor jou werkt.

Een rustige plek
Het is belangrijk dat je naar de zelfhypnose audio luistert op een rustige en veilige plek waar je niet gestoord wordt. Een plek waar je comfortabel en vrij bent om je lichaam en geest te ontspannen, weg van de dagelijkse afleiding. Op je bed of een bank of comfortabele stoel, wat jij het prettigst vindt. Zorg ervoor dat mogelijke afleidingen zoals je telefoon uitzet en dat je kinderen, je partner of de postbezorger je niet kunnen storen. Concentratie is een sleutelfactor voor succesvolle zelfhypnose en je focus kan gemakkelijk worden onderbroken door ruis van buitenaf. Dus, als er anderen om je heen zijn, vraag dan vriendelijk of ze je even met rust laten. Leg het proces van zelfhypnose uit, zodat zij begrijpen waarom het belangrijk is dat je niet gestoord wordt.

Let op: vanwege zijn slaapachtige toestand mag zelfhypnose nooit worden gedaan tijdens het bedienen van machines, het besturen van een auto of iets anders dat jouw bewuste aandacht vereist.

Hoe te luisteren
Zorg ervoor dat je je in een comfortabele positie bevindt. De meest natuurlijke positie voor ontspanning is op je rug in een ligstoel of op een bank met beide armen langs je lichaam. Experimenteer en ontdek wat het beste voor jou werkt. Ik adviseer je te luisteren via een oortelefoon, dit geeft je het idee dat de woorden rechtstreeks in je geest worden ingevoerd, dit je kan helpen om gefocust te blijven. Oortelefoons kunnen ook helpen om afleiding en ander extern geluid te blokkeren.

De kracht van herhaling
Het is van groot belang om dagelijks naar de(zelfde) audio te luisteren: onze geest leert door herhaling. Nieuwe neurale paadjes worden aangemaakt en verdiept door herhaling. Elke dag luisteren op ongeveer hetzelfde tijdstip en dezelfde plaats kan helpen om regelmatig luisteren vol te houden. Door elke dag op dezelfde tijd en op hetzelfde tijdstip te ontspannen, helpt u uw lichaam te conditioneren voor de hypnotische reactie. Het fungeert als een anker voor de ervaring en de staat van hypnose zal dan veel gemakkelijker bereikt worden. Na verloop van tijd zal het heel natuurlijk worden en kun je bijna overal ontspannen. In het begin kan vertrouwdheid het proces ondersteunen.

Ontspannen en loslaten
De belangrijkste succesfactor is ontspannen, met de stroom mee te gaan en alles op een natuurlijke manier laten gebeuren. Hypnose is een volkomen natuurlijke gemoedstoestand, net als het gevoel voordat we ‘s avonds gaan slapen en ‘s ochtends wakker worden. Er is geen goede of verkeerde manier om in hypnose te komen, maar het is belangrijk dat je het niet probeert af te dwingen. Het is een beetje zoals proberen in slaap te vallen: als je probeert in slaap te vallen, gebeurt het niet. Net als slaap is hypnose een natuurlijk proces, dus laat jezelf gaan en ervaar het door jezelf toestemming te geven om te ontspannen.

Geniet van het proces
We zijn zo gewend om altijd ‘aan’ te staan dat we vaak vergeten zijn hoe we kunnen ontspannen en de dagelijkse stress en druk kunnen loslaten. Daarom is loslaten en ontspannen vaak niet makkelijk voor ons. Er is geen betere manier om ontspanning te bereiken dan met zelfhypnose, dus mijn advies is om in jezelf en jouw vermogen om los te laten te geloven en te genieten van het proces. Oefening baart kunst, dus probeer het iedere dag opnieuw en wees lief voor jezelf als het niet meteen lukt.

Maak het bekend en vertrouwd
Elke keer als je naar een zelfhypnose audio luistert, conditioneer je jezelf om de volgende keer gemakkelijker, dieper en beter te ontspannen. De zelfhypnose audio’s zijn zo gemaakt dat iedere suggestie die door je onderbewuste wordt geaccepteerd, de weg vrij maakt voor de volgende. Hetzelfde geldt voor ontspannen: wanneer je ontspannen bent en weet dat je goed en diep hebt ontspannen, zal het de volgende keer dat je het doet een beetje sneller gebeuren. Zodra je vertrouwd raakt met hoe het voelt, zal de staat van hypnose iedere opvolgende keer gemakkelijker komen. Je lichaam leert door ervaring.

Betrokkenheid en motivatie
Een andere belangrijke factor om van zelfhypnose een succes te maken, is jouw inzet en motivatie. Dit betekent regelmatig luisteren, het liefst dagelijks voor ten minste 21 dagen, en als nodig langer. Misschien denk je dat je het daar te druk voor hebt, maar om zelfhypnose te laten werken, is een bepaald niveau van toewijding essentieel. Vind tijd om te luisteren. Als je geen tijd hebt of deze niet kunt vinden, kun je niet verwachten de vruchten te plukken.

Je bent de investering in jezelf waard
Als je iets in je leven wilt veranderen, is de eerste stap om tijd te maken voor jouzelf. Dit kan inspanning en organisatie vergen, maar vergeet niet dat je het waard bent. Maak er een gewoonte van om regelmatig naar de zelfhypnose audio te luisteren, precies zoals de gewoonte om ‘s avonds te gaan slapen en’ s ochtends wakker te worden. Luister bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen of net nadat je wakker bent geworden, dit is een gezonde manier om je dag te beginnen of eindigen. En, zoals alles in het leven, hoe meer je iets doet, hoe beter je wordt. Hetzelfde geldt voor zelfhypnose.

Succesvolle transformatie
Jouw succes is afhankelijk van de toewijding aan jezelf en jouw bereidheid om er helemaal voor te gaan. Mijn zelfhypnose audio’s bieden je de weg naar vrijheid van onderbewuste belemmeringen op jouw eigen voorwaarden (een tijd en plaats die jou het beste past).

1