Door RTT ben ik dertig kilo afgevallen en dat is eigenlijk als vanzelf gegaan.

Robert (57) is getrouwd en heeft twee zoons (26 en 22) en een dochter (19). Hij is kunstenaar en ondernemer en runt meerdere bedrijven. Met RTT wilde hij voor eens en voor altijd afrekenen met zijn destructieve patronen.

“Ik heb een moeilijke jeugd gehad. Mijn ouders waren zeg maar ‘onbewust onbekwaam.’ Thuis waren we met drie kinderen. Ik was de meest recalcitrante, anders dan de rest. Het maakte me het zwarte schaap van ons gezin. Mijn vader botvierde zijn frustraties op mij. Dat heeft me heel mijn leven achtervolgd en uitte zich onder andere in overmatig drank- en drugsgebruik. Het was een soort zelfmedicatie. Om problemen te verdoven die niet opgelost konden worden. 15 jaar geleden ben ik ervoor in therapie geweest op Curaçao. Dat hielp wel, maar het gevoel en de onderliggende problemen kwamen op den duur toch weer terug. Via mijn vrouw raakte ik bekend met RTT. Normaal zou ik sceptisch staan tegenover hypnose, maar omdat ik hoorde over de goede resultaten dacht ik: ja, dit kon me nog wel eens gaan helpen. Ik ben er vol vertrouwen voorgegaan.”

Stap voor stap naar een nieuwe mindset

“Tijdens de RTT sessie kwamen we terug bij de kern. Bij mijn jeugd en waar het fout zat. Dat was heel emotioneel, maar ook bevrijdend. Sandra was ontzettend hulpvaardig en betrokken. Haar persoonlijke audio heb ik een maand lang dagelijks geluisterd. Soms wel twee keer per dag. In het begin voelde ik me heel euforisch. Het werkt, dacht ik. Maar achteraf zie ik het als een geleidelijk proces waarin je mindset verandert. Alles voelt steeds minder gecompliceerd. Na mijn vorige therapieën verdween het effect na verloop van tijd. Dit wordt alleen maar sterker, als een stijgende lijn. Het is moeilijk uit te leggen maar dat het resultaat heeft opgeleverd, is voor mij heel duidelijk!”

Voor het eerst kan ik écht mezelf zijn en dat maakt me gewoon een veel blijer mens.

Transformatie

“Ik heb weer ruimte om dingen op te pakken die te lang zijn blijven liggen. Ik ben een creatief mens en maak al jaren schilderijen. Maar vanuit mijn opvoeding was er altijd commentaar. Van: ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’ Als kunstenaar kun je natuurlijk niks met dat soort uitspraken. Toch heeft het me ergens tegengehouden. Nu schilder ik weer. Ik heb er de rust en de tijd voor en maak echt goede werken. Als corona er niet was geweest, had ik afgelopen winter een expositie in Shanghai gehad. Ook ben ik inmiddels dertig kilo kwijt. Ik wilde al mijn leven lang afvallen, maar het lukte nooit. Afvallen voelde voorheen als een straf, door de RTT sessie is het eigenlijk als vanzelf gegaan. Ik ben tevreden nu. Voor het eerst kan ik écht mezelf zijn en dat maakt me gewoon een veel blijer mens.”

Ik zou wensen dat ik RTT eerder had ontdekt, dat had een hoop tijd gescheeld!

Blijvend effect

“RTT heeft me doen inzien dat ik goed ben zoals ik ben. Het klinkt cliché, maar vanuit mijn jeugd was dit niet vanzelfsprekend. Het gevoel dat ik nu heb, is zó sterk. Ik weet dat het niet meer weggaat. Dit is blijvend. Echt, als je klem zit met jezelf. Als je problemen hebt of worstelt met je verleden. Dan is RTT een heel fijne manier om ervan af te komen. Ik zou wensen dat ik het eerder had ontdekt, dat had me een hoop tijd gescheeld!”

0