Ergens voelde ik dat er iets in de weg stond om te zijn wie ik werkelijk ben.

Merel (46) heeft een partner en twee dochters (13 en 10). Ze is ondernemer en marketingstrateeg, runt een online platform en geeft businesstrainingen. Haar vraag: hoe kan ik van mijn onderneming een succes maken?

“Ik ken Sandra van zo’n 15 jaar geleden en las op social media dat zij iets met hypnose deed. Doodeng, dacht ik. En: wát interessant. We kwamen weer in contact en zodoende boekte ik een RTT sessie bij haar. Ik ben nog niet zo lang aan het ondernemen en wilde weten of iets me tegenhield om succesvol te worden. Ik merkte namelijk dat er veel spanning zat als ik online iets vanuit mezelf deelde. Terwijl ik dat zo vaak en met gemak voor andere bedrijven deed. Waar kwam dat vandaan? Was ik dan onzeker? Maar ik deed toch wat ik wat ik wilde? Ergens voelde ik dat er iets in de wegstond om te zijn wie ik werkelijk ben.”

Rode jurk en hoge hakken

“Het vooroordeel of de spanning die ik had over hypnose, klopte totaal niet. In een knalrode jurk en op hoge hakken ontving Sandra me in haar mooie praktijkruimte. Ik mocht gaan liggen in een fauteuil met mijn ogen gesloten. Sandra kwam naast me zitten. Nou, als je daar bang voor moet zijn! Ze telt vervolgens af en laat je in gedachte een trap afdalen. Dan zak je steeds dieper in een soort trance, maar je blijft ook aanwezig. Je gaat alleen terug naar bepaalde momenten in je leven. Voor mij waren dat geen schokkende of vervelende gebeurtenissen. Mijn sterke intuïtie en sensitiviteit werden wel door de sessie bevestigd. Na twee uur kom je langzaam weer terug. Zo simpel is het eigenlijk.”

Ík legde de lat hoog. Niet anderen, maar ikzélf vond het nooit goed genoeg..

Positieve woorden

“De shift kwam na Sandra’s audio, die ze persoonlijk voor je inspreekt. Ik kon nooit zo goed mediteren, maar dit werkte uitstekend voor me. Sandra heeft zo’n fijne stem en zegt zulke positieve woorden. 21 dagen lang ging ik dagelijks een halfuurtje op bed liggen luisteren. Geen straf! In het begin merkte ik niet veel. Maar na verloop van tijd hoorde ik mensen om mij heen dezelfde positieve woorden zeggen als op de audio. Heel bizar. Ik ontdekte ook meer over mezelf. Dat ik blijkbaar niet snel van me liet horen als ik iets niet prettig vond. Dat ik niet onzeker of bezig was met wat andere mensen van me vonden. Ík legde de lat hoog. Niet anderen, maar ikzélf vond het nooit goed genoeg.”

De stap durven zetten om met jezelf aan de slag te gaan levert zoveel moois op.

Transformatie

“Ik geloof in mindset. Maar soms heb je iemand anders nodig die ‘m aanzet door je laten inzien waar iets vandaan komt. Kennelijk was ik zo streng voor mezelf dat ik het niet hoorde als iemand iets positiefs zei. Dat is nu veranderd. Ik heb mijn lat lager gelegd, het hoeft niet perfect. En mijn angsten zijn weg. Daardoor deel ik nu zonder moeite iets vanuit mezelf en weet ik nu hoe leuk de reacties zijn als je meer van jezelf laat zien. Inmiddels heb ik interviews gedaan en ben ik genomineerd voor de VIVA400-vrouw.” 

Een cadeautje aan jezelf

“Misschien vinden mensen hypnose spannend. Maar dat is het dus niet. Voor mij heeft het echt voor een transformatie gezorgd. Want de stap durven zetten om met jezelf aan de slag te gaan, levert zoveel moois op. Het is écht een cadeautje aan jezelf.”

0