“Ik wás al een paar keer zwanger geworden. Waarom lukte het dan niet?”

Ellie is getrouwd met Stefan en moeder van dochter Pippa-Kae. Na vele pogingen om zwanger te worden, begon ze met RTT om haar kinderwens te vervullen.

“12 jaar lang hadden we een kinderwens. 12 jaar lang probeerden we alles. UI, IVF en uiteindelijk eiceldonatie. Ik had niet gedacht dat ik zo ver zou gaan. Maar als je wens zó sterk is, ga je toch door. In de afgelopen jaren heb ik twee keer een kindje verloren. Een zoontje tijdens de zwangerschap van 21 weken. En een zoontje 12 dagen na de bevalling. Daarna kreeg ik nog een miskraam. Het waren heel heftige en zware tijden. Toch bleven we het proberen. Want ik kon er gewoon niet bij. Ik leefde gezond en deed er alles aan om de zwangerschap te bevorderen. En ik wás al een paar keer zwanger geworden. Ook op de natuurlijke manier. Waarom lukte het dan niet?”

Onbewuste blokkades

“Via via hoorde ik over RTT en kwam in contact met Sandra. Zij was ervan overtuigd dat ik door een mentale blokkade niet zwanger werd. Je lichaam kan er dan wel klaar voor zijn – dat had ik tenslotte zelf ervaren – maar je onderbewuste blokkeert het door gebeurtenissen uit je verleden. Sandra wilde met me uitzoeken waar die blokkade zat. Ondanks mijn twijfels omdat we al zóveel geprobeerd hadden, voelde het goed bij haar en besloot ik een sessie te doen.”

Je onbewuste als afweermechanisme

“Uit de hypnose kwam naar voren dat mijn blokkade is ontstaan door het plotseling overlijden van mijn vader. Ik was vrij jong toen hij stierf en blijkbaar heb ik dat nooit echt verwerkt. Ook in mijn verdere leven heb ik veel meegemaakt. Een paar jaar geleden overleed mijn broer onverwachts en ik heb twee zoontjes verloren. Hoewel ik heel verdrietig was, kon ik mijn verdriet niet volledig toelaten. Ik stopte het weg. Ik moest door. Daardoor stapelde mijn verdriet zich op en is mijn onderbewuste gaan werken als een soort afweermechanisme. Om me te beschermen tegen nog meer verdriet en teleurstellingen.”

Na de sessie voelde ik me lichter. Alsof er iets van mijn schouders was gevallen.

“Na de sessie voelde ik me lichter. Alsof er iets van mijn schouders was gevallen. Een week later had ik weer een terugplaatsing van een cryo. Voor het eerst voelde ik dat het goed zou komen. Sandra had mij na de sessie een zwangerschapstest meegegeven waar ze twee blauwe streepjes op had getekend. Haar advies was om hier elke dag naar te kijken. Drie weken na de RTT sessie was ik zwanger! De zwangerschap vond ik uiteraard spannend omdat het al vaak was misgegaan. Maar Sandra stuurde me tijdens de zwangerschap berichtjes en dat gaf me weer vertrouwen. Een jaar geleden zijn we trotse ouders geworden van een gezond, lief en vrolijk meisje.” 

Drie weken na de RTT sessie was ik zwanger!

Van wensen en hopen naar vertrouwen

“Behalve mijn dochter heeft RTT me veel meer gebracht. Ik laat verdriet nu meer toe en sta veel positiever in het leven. Sandra heeft mijn blokkade opgeheven en me het vertrouwen gegeven dat het zou gaan lukken. Niet door te wensen of te hopen. Maar door vurig vertrouwen. Bovendien is ze zo’n prettig, positief mens. Bij haar is alles sprankelend, ze geeft écht energie aan je. Natuurlijk is er soms een andere oorzaak dan het mentale aspect waardoor het niet lukt om zwanger te worden. Maar bij mij heeft RTT gewerkt. De geboorte van mijn dochter is daar het bewijs van.”

0