Mijn identiteit was zo verweven met mijn ex-partner en ons gezin, dat ik mezelf echt weer moest heruitvinden.

Amber (46) is moeder van twee zoons en werkt als zorg coördinator. Na een moeilijke scheiding wilde ze met RTT haar rust en gezonde leefstijl terugvinden.

“Roken, dáár wilde ik vanaf. Maar toen ik Sandra sprak over een RTT sessie, kozen we voor een bredere aanpak. Er speelde ook veel meer in mijn leven, ik heb een zware tijd achter de rug. Twee jaar geleden ben ik gescheiden. Ik ging door een diep dal. Mijn gezin was gebroken, mijn zelfvertrouwen volledig verdwenen. Mijn identiteit was zo verweven met mijn ex-partner en ons gezin, dat ik mezelf echt weer moest heruitvinden. Rond de scheiding ben ik ook begonnen met roken, iets wat helemaal niet bij me past. Een vriendin vertelde over Sandra en RTT en dat sprak me gelijk aan.”

Het is niet dat je geen controle hebt, je geest is alert.

“Na een eerste kennismaking deden we onze RTT sessie online. Dat kon niet anders vanwege corona, maar eigenlijk maakte dat ook helemaal niets uit. Ik was thuis in mijn vertrouwde omgeving en had me goed voorbereid. Terwijl ik rustig op bed lag met mijn ogen dicht, keek Sandra via videobellen mee hoe ik op de hypnose reageerde. Het voelde heel goed en veilig. Sandra is zo’n fijn mens, zo warm en betrokken. De hypnose zelf vond ik best confronterend. Je gaat toch terug naar je jeugd, daar waar de pijn is begonnen. Waar patronen zijn ontstaan die het beeld over jezelf gevormd hebben. Soms rolden de tranen over mijn wangen. Het is niet dat je geen controle hebt, je geest is alert. Maar door diepe ontspanning heb je toegang tot een diepere laag van je bewustzijn. Vergelijk het maar met savasana, de eindontspanningsoefening in een yogales.”

Lichter en positiever 

“De persoonlijke audio die ik van Sandra kreeg, luisterde ik ’s ochtends en ‘s avonds. Door de herhaling wordt het een onderdeel van je. Haar positieve woorden draag je met je mee. Alsof een goede vriendin je een steuntje in de rug geeft. Zo fijn. Geleidelijk aan merkte ik dat de negativiteit en de zwaarte minder werden. Alsof de zon meer ging schijnen en er licht binnenkwam. Dat had niet alleen effect op mijzelf, maar ook in het contact met mijn ex-man. Na jaren van moeilijkheden hadden we een eindelijk een doorbraak in onze communicatie. Heel bijzonder. Ik weet dat het door mij komt. Mijn energie, mindset en manier van denken zijn veranderd. Ik kijk nu heel anders naar dingen.”

De negativiteit is weggewassen. En ik voel aan alles dat dit blijvend is.

Transformatie

“Ik ben een emotioneel mens en dat blijf ik. Toch heb ik zo’n enorme transformatie doorgemaakt. Dat ging heel geleidelijk hoor, het verschil merk je niet van de een op de andere dag. Maar ik kan nu zeggen dat ik veel meer rust ervaar. Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde zijn terug. De negativiteit is weggewassen. En ik voel aan alles dat dit blijvend is. En… ik ben een paar maanden na de sessie gestopt met roken! Nog steeds luister ik dagelijks naar mijn audio. Ik vind het zalig en zó ontspannend. Het is heel persoonlijk en volledig op jou gericht, daarom helpt het ook zo goed. Misschien vinden mensen hypnose spannend, maar dat is het absoluut niet. Ik kan me zelfs voorstellen dat ik ooit wel een nieuwe RTT sessie wil. Om weer in een andere levensfase ergens dieper op in te gaan. Dat is toch mooi?”

0